Top-10.dk

Din guide til et billigt domæne

illustration af et billigt webhotel

12 tips til dig, der skal vælge et billigt webhotel

For at kunne komme igang med din hjemmeside, skal du bruge et webhotel, et domæne og en webpage-builder. Webhotellet er hvor din hjemmeside bliver hostet fra, domænet er din hjemmesides navn og webpage-builderen er der, hvor du opsætter dine sider og designer, hvordan de skal se ud. Jeg bruger f.eks. WordPress som min webpage-builder, og den kan jeg klart anbefale.

Jeg har allerede skrevet en guide til, hvordan du får et billigt domæne. Den anbefaler jeg, at du læser, hvis det er første gang, at du opsætter en hjemmeside – eller hvis du blot søger et billigt domæne.

Når du skal vælge en hotingudbyder, er det selvfølgelig vigtigt, at det er et billigt webhotel, men det skal selvfølgelig stadig kunne levere varen. Derfor er der nogle ting, der er vigtige at tjekke, inden at man køber.

Nordicway

PLUS+

kr29 kr 9 50 per måned
 • Oprettelse 110 kr.
 • 1-klik installering
 • Ubegrænsede domæner
TILBUD

Netgiganten

BASIC

kr 18 95 per måned
 • Oprettelse 99 kr.
 • 1-klik installering
 • 1 domæne

Netsite

BASIC

kr 59 95 per måned
 • Gratis oprettelse
 • 1-klik installering
 • 1 domæne

DuelHost

BASIC

kr 28 95 per måned
 • Gratis oprettelse
 • 1-klik installering
 • Ubegrænsede domæner

Viralhosting

BASIC

kr 23 95 per måned
 • Gratis oprettelse
 • 1-klik installering
 • 3 domæner

Ovenstående er affiliate links.

Ting du skal holde øje med, når du køber et billigt webhotel

Alle ved, at det er mere vigtigt i dag end nogensinde før at have en god hjemmeside. Derfor er det også vigtigt at have et rigtig godt og billigt webhotel, der tilbyder solid og professionel hosting og support.

Der findes heller ikke nogen mere effektiv ,måde at sprede budskabet bag sin virksomhed gennem internettet.

Det kan være, at du længe har drømt om at starte din egen virksomhed op, men måske ved du ikke helt, hvordan du skal gøre det. Du har nu fundet frem til, at det er en rigtig god idé at være synlig på nettet, men for at gøre dette, skal du have en hjemmeside. Og som sagt er der tre ting, som du skal bruge til dette. Et domæne, en pagebuilder og et webhotel. Men hvordan vælger du det bedste webhotel?

Der er rigtig mange muligheder på internettet, og der er stor konkurrence mellem, hvilken virksomhed der kan tilbyde dig det billigste webhotel – dette er selvfølgelig dejligt, da det betyder flere muligheder, men det betyder desværre også, at det bliver sværere at vælge. Udover det skal man også have styr på sit webdesign og sit indhold. Derfor sker det tit, at folk giver op på den idé.

Det er nødvendigt, at du sætter dig ned og kigger på de muligheder, som du har. Det er vigtigt, at du vælger et webhotel, der både kan leve op til dine forventninger og som ikke koster alt for meget. Der er ikke nogen grund til at betale ekstra, hvis du kunne have fået det billigere et andet sted.

12 faktorer, der tæller, når man skal vælge et billigt webhotel

1. Hvordan er uptime?

Der findes ikke noget mere frustrerende end at have internet ikke virker eller er hurtigt nok, og det samme gælder for en hjemmeside. Hvis den er nede eller indlæser langsomt, så gider folk ikke at bruge tid på den. Derfor er det ekstremt vigtigt, at din kører stabilt.

Det er ikke kun brugeren, at dette er irriterende for, men også Google. Hvis din hjemmeside er for ustabil vil det resultere i færre besøgende, da Google vil give din hjemmeside en mindre værdi, når folk søger. Så sørg for, at din hjemmeside er up and running, og at kvaliteten af dit webhotel er i orden.

Når du skal vælge et webhotel skal du kigge på denne faktor. Desto tættere på 100, desto bedre.

2. Tilbydes der webhotel page-speed optimering?

En anden vigtig faktor, er hvor hurtig din hjemmeside indlæser hos brugeren. Dette hedder også page-speed. Det er ikke kun vigtigt, at din hjemmeside indlæser hurtigt, da folk kan være utålmodige, men det også vigtigt i forhold til, hvor mange point Google giver dig.

Google vil altid prioritere de sider, der indlæser hurtigst, da de sigter efter at give brugerne den bedste oplevelse.

Tjek, om udbyderen af webhotellet har indbyggede funktioner, der kan optimere din hjemmesides indlæsningstid. Det virker måske som en lille ting, om din hjemmeside indlæser ét sekund hurtigere, men tro mig, det betyder rigtig meget i praksis. Med de uendelige muligheder på nettet, zapper brugeren hurtigt væk, hvis det går for langsomt.

3. Er der en acceptabel kundservice?

Værktøjer, stabil uptime og billige priser er vigtige for din hjemmeside succes, men en god kundeservice er et must – specielt, hvis du er ny til at opsætte hjemmesider. Ligesom at brugeren ikke gider at komme til en hjemmeside der er rodet, langsom og nede, så gider du heller ikke at sidde med en langsom og uprofessionel kundeservice.

En god kundeservice er for mange den største faktorer, når det kommer til at skulle vælge et billigt webhotel. Det er fordi, at mange udbydere allerede tilbyder et billigt webhotel, og det er derfor svært at konkurrere på prisen – derfor bliver de istedet nødt til at konkurrere på servicen.

En god og hurtig kundeservice er især vigtig, hvis din hjemmeside går ned, og du ikke ved hvorfor. Det kan de hjælpe med, og det er vigtigt, at det går hurtigt. Det er også rart, hvis de kan guide dig med andre ting, når du er i vildrede. Tjek derfor altid udbyderens kundeservice niveau og deres Trustpilot for at kunne vurdere, hvem der giver den bedste service.

4. Er der trafikbegrænsning på deres webhotel?

Et godt webhotel har ikke en begrænsning på, hvor meget trafik du kan få på din hjemmeside. Med det sagt, er der selvfølgelig nogle webhotel udbydere, der har, og derfor skal du tjekke en gang til for at være sikker på, at det ikke er tilfældet med den webhotel udbyder du overvejer at handle hos. Nogle gang sker det også, at udbyderen tager et ekstra gebyr for “ekstra besøgende”.

5. Hvordan er prisen?

Pris er selvfølgelig ikke en alt-afgørende faktor, men den betyder helt sikkert en stor del i din afgørelse, når du skal vælge. Et billigt webhotel betyder ikke, at webhotellet er dårligt, lige så vel som et dyrt webhotel ikke betyder, at det er godt.

Det er relativt nemt at finde et billigt webhotel, da, som nævnt tidligere, at mange udbydere konkurrere hårdt på at være den billigste. Sørg dog for ikke blot at vælge den billigste. Husk at tag dine behov med i dit valg, og sørg for at de matcher, hvad webhotel udbyderen tilbyder dig som kunde hos dem.

Du kan tit spare en masse penge, hvis du betaler for en længere periode hos webhotel udbyderen. Desto længere tid, desto billigere.

6. Er der nok lagringsplads?

Der kommer selvfølgelig an på, hvad din hjemmeside skal bruges til, men du får brug for lidt eller meget lagringsplads til at kunne opbevare filer, som du tilføjer til din hjemmeside.

Hvis du ikke har brug for meget plads, så er det én ting mindre, som du skal bekymre dig om, og derfor kan du oftest vælge den billigste webhotel løsning. Hvis du skal bruge meget plads, skal du sørge for at vælge en plan, så du ikke risikere at løbe tør for plads.

Der findes endda løsninger med uendelig plads – så skal du ikke bekymre dig om at løbe tør på noget tidspunkt.

7. 1-klik installation af hjemmeside

Når du vælger et webhotel, bør du vælge en, der tilbyder 1-klik installation med f.eks. WordPress. Du slipper for en helt masse bøvl og tidsspild.

8. Webhotellets interface

Du bør vælge en webhotel udbyder, hvor interfacet er intuitivt og effektivt. Du kommer til at sidde der ofte, og det er selvfølgelig bedst, at det går så nemt som muligt – så har du ekstra tid til en masse andet som f.eks. at skrive godt content, som dine besøgende kan lide. Du bør virkelig overveje interfacet, hvis du har planer om ofte at lave nyt content.

9. Webhotelsikkerhed

Sørg for at udbyderen, hvor du vælger at benytte webhotel hos, har en høj sikkerhed. Det nytter ikke noget, hvis du skal risikere at miste alt dit arbejde til en potentiel risiko for hackerangreb.

10. Backup af webhotel

Tjek, om udbyderen tilbyder backups. På den måde er du altid sikker på, at du hurtigt kan få din hjemmeside op at køre igen, hvis der skulle ske en uventet fejl, der resulterer i at din hjemmeside går ned. Mange webhotel udbydere tilbyder ofte gratis backups.

11. Gratis prøveperiode

Hvis udbyderen tilbyder en gratis prøveperiode, så sørg for at benytte dig af den. Det giver en god fornemmelse af bl.a. interface, kundeservice, og hvilke andre muligheder der følger med deres webhotel.

Du vil hurtigt finde ud af, hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide. Dette vil gøre det nemmere for dig i processen om, hvor du skal købe dit webhotel. På den måde kan du også vurdere, hvor du får mest i et billigt webhotel.

Når prøveperioden er ovre, kan du gå videre til den næste webhotel udbyder og prøve, for at være helt sikker på, hvilken der tilbyder den beste løsning.

12. Er der ekstra fordele ved et specifikt webhotel?

Som nævnt tidligere, er der stor konkurrence på webhotel markedet. Prisen er nem at gøre lav, så udbyderne kan tilbyde det billigste webhotel til deres kunder. Kundeservice er nummer to ting, som de konkurrerer på, og den tredje ting er ekstra fordele.

Mange webhotel udbydere har derfor oftest ekstra fordele, som gør deres webhotel mere unikt. Vær derfor opmærksom, om du kan få lidt ekstra med i pakken, når du vælger.

Konklusion

Der er mange faktorer som du skal være opmærksom på, når du skal vælge et billigt webhotel. Her er blot 12 af mange.

Det er webhotel udbyderne heldigvis opmærksomme på, og de forsøger derfor at gøre det tydeligt, hvad de tilbyder, og hvorfor du skal vælge dem frem for konkurrenterne. Med det sagt, vil jeg dog altid mene, at du skal sørge for at undersøge dine muligheder grundigt.

Jeg håber, at du kan bruge denne guide til noget, og at den kan gøre din søgning efter et billigt webhotel nemmere.

Hvem jeg er

Du kan læse mere om, hvem jeg er ved at klikke her.